Adolf a Eva: Láska a válka

Prima ZOOM 3. října 2017 ve 20:00 – Adolf a Eva: Láska a válka

Toto dokumentární drama zachycuje první okamžiky, kdy se teprve náctiletá Eva Braunová nechala okouzlit nacistickým vůdcem Adolfem Hitlerem, pokračuje jejich svatbou a manželstvím a končí společně spáchanou sebevraždou ve vojenském bunkru v podzemí Berlína. Zároveň odhaluje, jak velkou moc měla Hitlerova milenka a později manželka nad nejmocnějším mužem Třetí říše, která během druhé světové války v době největšího rozmachu pohltila skoro celou Evropu.

Historické záběry natočené samotnou Evou Braunovou, archivní videoklipy, dramatické rekonstrukce a rozhovory s předními odborníky zaměřenými na nejvýše postavené osobnosti nacistického Německa odhalují, proč se zamilovala do někoho takového, jako byl Adolf Hitler. Proč s ním zůstala, i když postupně stále více podléhal vlastním bludům. I kolik toho skutečně věděla o vražedných praktikách Nacistické strany.

Wikipedie: Eva Braunová

Rodiče Evy Braunové, Frederick (řečený "Fritz") a Franziska Katharina Braunová, rozená Kronbergerová, přežili svou dceru a zemřeli 22. ledna 1964, resp. 13. ledna 1976 v Ruhpoldingu (Bavorsko). Jsou pohřbeni na místním hřbitově. Eva Braunová měla dvě sestry, Ilse (1908-1979) a Margaret (1915-1987), přezdívanou "Gretl". Ilse byla k německému národnímu socialismu (nacismu) velmi skeptická. Držela si od Hitlera a jeho doprovodu značný odstup a sestru na Obersalzbergu navštěvovala jen velmi zřídka. V průběhu let sestře často vyčítala, že je stále arogantnější a povrchnější. Gretl byla stálou součástí Evina doprovodu na Berghofu, 3. června 1944 se provdala za ctižádostivého důstojníka SS Hermanna Fegeleina, styčného důstojníka Heinricha Himmlera. Fegelein se pokusil v dubnu 1945 uprchnout, ale byl zajat. Hitler jej obvinil ze spojení s Himmlerovou předchozí nabídkou kapitulace Spojencům a nechal jej 29. dubna 1945 na nádvoří Nového říšského kancléřství zastřelit. Ani Eva jej od toho nemohla odradit. Nejprve se angažovala ve prospěch svého švagra, ale ustala ve svých snahách, když zjistila, že jí ukradl šperky a Gretl podvedl. Gretl byla v té době ve vysokém stupni těhotenství, dne 5. května 1945 porodila dceru, kterou na počest své sestry pojmenovala "Eva".

Adolf a Eva

Adolf a Eva: Láska a válka.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum