Zámek Vizovice

28. září 2017 zdroj Východní Morava

Panská služba, žádný med - Zásnuby

VIZOVICE – Zámek ve Vizovicích zve na kostýmovanou prohlídku z cyklu Panská služba, žádný med, která bude zaměřená na období příprav na zásnuby. Uskuteční se v neděli 1. října, začátky prohlídek budou v 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00 a 16:00.

Cyklus kostýmovaných prohlídek ve Vizovicích je zaměřen na povinnosti a život služebnictva, čerpajících z nedávno nalezených dobových dokumentů.

Každodenní všední život na zámku znamená pro zdejší služebnictvo zpravidla plnění jasně daných povinností, střídajících se s krátkým odpočinkem, které jsou jen zřídka vytrženy ze zajetých kolejí. Dny plynou víceméně poklidně, a drobné, nečekané události, naruší tuto přísně střeženou harmonii panské domácnosti jen málokdy.

Pevná ruka paní domu hraběnky matky Hermíny, jejího syna Rudolfa a jejich správce, majordoma Kovaříka, dává všemu zde jasný řád. Někdy se však i ten otřese v základech; Rudolfův syn Rudi již dospěl a je nejvyšší čas na ženitbu. Ovšem připravit dům na zásnuby s tou nejvhodnější nevěstou není vůbec snadná záležitost ani pro hraběcí rodinu, natož tak pro personál…

Pořadatelé doporučují rezervaci míst v jednotlivých prohlídkách, počet osob ve skupinách je omezen! Provést ji lze v pokladně zámku nebo na tel.: 577 452 762.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum