Zámek Holešov 2018

11. března 2018 - zdroj Východní Morava

Zámek Holešov: sezonu 2018 zahájí noční prohlídka, následuje výstava Jiřího Uprky, Věra Martinová, Jiří Krampol nebo Michal na hraní

Sezona 2018 na zámku v Holešově nabídne pestrý kulturně-společenský program. Vedle tradičních akcí jako je festival židovské kultury nebo bleší trhy jsou naplánovány koncerty, divadla a talkshow.

Nabídce bude vévodit výstava Jiřího Uprky, jehož obrazy v Holešově visely už před devíti lety. Významný výtvarný projekt tehdy na nově zrekonstruovaném zámku odstartoval tradici velkých výstav a raritou bylo devatenáct pastelů ze série „Kožuchy". Tyto kresby sloužily jako předlohy pro slavný grafický soubor, který vyšel i knižně, a jsou majetkem Městského kulturního střediska Holešov. To se k autorovi v této významný rok symbolicky vrací jako k jedné ze svých nejúspěšnějších výstav. V roce 2018 představí obdobnou kolekci jako v roce 2009 včetně slavných pastelů. Uprkovo dílo vystaví Zámecká galerie od června do září 2018.

Zámek Holešov

Další výstavy jsou plánovány především k výročí 100 let republiky a některé budou mít i open air variantu v zámecké zahradě.

Zámek oficiálně otevře v sobotu 14. dubna noční prohlídkou v duchu večerníčkových seriálů a pohádek. Podvečer v zámeckých prostorách nabídne soutěže, zábavu, klaunskou show s balonky, na nádvoří dobový kolotoč a doprovodný program. Noční prohlídka se koná od 15 do 19 hodin.

Z hudební nabídky na rok 2018 je možné jmenovat například koncert Věry Martinové, která 18. dubna vystoupí ve Velkém sále. 7. července zahraje na nádvoří Bludověnka, ale již 6. března v předsezonním čase vystoupí v New Drive Clubu publicista Jiří Černý.

Z divadelních představení se letos veřejnost může těšit na Fridu Kahlo v podání Světlany Nálepkové nebo talkshow Jiřího Krampola. Za dětmi přijede Michal na hraní. V létě se opakuje promítání filmů s kinematografem bratří Čadíků, který loni v Holešově hostoval poprvé a byl úspěšný.

Návštěvnost na Zámku Holešov rok od roku stoupá. Loni památku navštívilo 27 tisíc lidí, v roce 2016 o dva tisíce méně. Největší zájem budí výstavy. Tou nejúspěšnější v loňské sezoně byla exotická zvířata, na která se přišlo podívat 12 tisíc lidí. Dalších šest tisíc přišlo v období adventu na výstavy betlémů a hobby modely. Populární jsou také pravidelné noční prohlídky na začátku a konci sezony. Během těchto dvou večerů loni dorazily tři tisíce lidí.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum