Zažijte středověk na zlínském zámku

13. listopadu 2017 - zdroj tisková zpráva

Zažijte středověk na zlínském zámku

ZLÍN - V listopadu se na zlínském zámku uskuteční interaktivní výstava Expedice středověk. Otevřeno bude od 1. do 30. listopadu, denně od 8:00 do 18:00.

Zážitková výstava návštěvníky přenese do období temného středověku. Na vlastní kůži si mohou vyzkoušet, jak se asi žilo na hradě i na bitevním poli. Pro děti jsou zde k dispozici repliky dobových oděvů, předměty ze středověké kuchyně, hudební nástroje, hry, pomůcky útrpného práva, zemědělské nářadí a mnohé další exponáty.

Ale pozor! Exponáty v zasklených vitrínách se nechystají. Naopak, na téměř všechny předměty je možné sáhnout, vše se dá vyzkoušet. Na malé bojovníky čeká osedlaný kůň pro turnajového rytíře, repliky zbroje a zbraní či fragment husitské vozové hradby. Zajímavé bude nahlédnout, jak vypadala středověká kuchyně nebo jaké slasti a strasti stýkal řeholní život v klášteře.

Zažijte středověk na zlínském zámku

Pro školní kolektivy i zájemce o danou problematiku z řad široké veřejnosti je k výstavě připraven atraktivní program, kterým návštěvníky provedou lektoři zážitkového středověku v dobových kostýmech. Atmosféra bude umocněna středověkou hudbou. Připraveno je mnoho doplňujících informací, pracovních listů a úkolů.

„Jsem ráda, že se mi po letech na čekací listině podařila do Zlína přesunout tato interaktivní středověká výstava. Akce tohoto typu jsou pro mne prioritou, protože jedině zážitkovou formou si malí i velcí návštěvníci zapamatují nejvíce informací. Do programu zakomponujeme informace o středověkém Zlíně. Ne náhodou se Expedice středověk koná v prostorách zlínského zámku. Ten je totiž nejstarší dochovanou stavbou ve Zlíně a již v době středověku na jeho místě stávala malá gotická tvrz,“ doplňuje Věra Stojarová, organizátorka výstavy.

Vernisáž výstavy Expedice středověk proběhne 1. listopadu, od 17 hodin. Bude zpestřena ochutnávkou středověkého jídla, kterou připraví Čeládka řemeslná.

Doplňující informace: termín výstavy: 1. - 30. listopadu 2017, otevírací doba: 8 -18 hodin jednotné vstupné: 50,- Kč/osoba, dítě, rodinné vstupné (2 dospělí + 3 děti): 120,- Kč Děti do 3 let neplatí. Snížené vstupné pro školní kolektivy: 40,- Kč/dítě. Výstava bude probíhat ve 3. podlaží zlínského zámku. (bez výtahu)

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum